Corona en sociale onthouding!

Sociale onthouding (social distancing) is één van de meest effectieve wapens die we op dit moment in kunnen zetten om verdere verspreiding van het Corona virus tegen te gaan.

In dit artikel van De Volkskrant staat duidelijk verwoord waarom sociale onthouding zo belangrijk is om de corona-uitbraak af te remmen.

Het doel van deelnemers op deze site is normaal gesproken om tot een fysieke afspraak te komen. Daten zonder af te spreken is een drastische maar noodzakelijke maatregel om andere mensen te beschermen tegen het oplopen van het virus, vooral voor ouderen en diegenen met problemen met hun immuunsysteem. Alhoewel er op dit moment al verschillende versoepelingen zijn doorgevoerd, is er nog veel onzekerheid en niemand weet nog hoe lang het houden van sociale afstand noodzakelijk blijft. Ons advies is dan ook: Date verstandig!

Dit neemt niet weg dat het online natuurlijk nog steeds mogelijk is om te flirten en nieuwe contacten te leggen. Voordeel hiervan is dat men nu online de tijd kan nemen om elkaar goed te leren kennen.

Nu is het ook de perfecte tijd om je profiel nog eens onder de loep te nemen. Klopt je omschrijving nog of kan deze nog worden uitgebreid? Zijn de foto's nog actueel of heb je nog goede extra foto's? Kortom, een mooie tijdsbesteding en het maken van nieuwe foto’s kan een leuk klusje worden.


Wat kun je zelf nog meer doen om verspreiding te voorkomen?

De belangrijkste maatregelen die je naast sociale onthouding kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden
  • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Belangrijke informatie omtrent het coronavirus vind je op de site van het RIVM.

Vragen, opmerkingen en ideeën

1. Heeft u een vraag?
Kijk dan eerst op de pagina veelgestelde vragen.

2. Staat uw vraag er niet tussen?
Stel deze dan via het contactformulier.

Opmerkingen en ideeën zien wij graag tegemoet en kunt u eveneens via dit formulier melden.

Pas op voor oplichters! (3 tips)

1. Ga nooit in op een SMS-verzoek met een 4-cijferig nummer.

2. Ga nooit in op een verzoek om geld over te maken.

3. Probeer indien mogelijk om eerst persoonlijke gegevens te controleren van degene waar u contact mee heeft.

Wanneer u een dergelijk verzoek krijgt via het berichtensysteem of wellicht via uw eigen e-mail adres, verzoeken wij u dit aan ons door te geven via de link "Rapporteer misbruik" die u onderaan elk profiel en bericht vindt of via het contactformulier.

Kijkt u voordat u overgaat tot het uitwisselen van persoonlijke informatie ook eens bij onze datingtips.